Vardy: 'Wilde iets teweegbrengen en dat lukte gelukkig ook'

De invallers Jamie Vardy, Daniel Sturridge en Marcus Rashford maakten voor Engeland het verschil in de gewonnen wedstrijd tegen Wales (2-1).

'Als je van de bank komt, wil je iets teweegbrengen. En gelukkig deed ik dat vandaag', jubelde Vardy tegen de BBC. De spits van Leicester City zorgde vlak na zijn entree in de tweede helft voor de gelijkmaker. 'We vonden dat we de eerste helft ook al goed speelden. De opdracht was om door te gaan met wat we deden en dan zouden doelpunten hopelijk vanzelf komen. En dat gebeurde gelukkig ook.'

Aanvoerder Wayne Rooney stond hem bij. 'De eerste helft was oké, maar we moesten de bal wel sneller laten rondgaan. De wissels hebben hun vruchten afgeworpen', concludeerde hij. 'Het was een geweldige overwinning en een volledig verdiende ook.'

Rooney had ook een speciaal woordje voor zijn ploeggenoot Rashford, met achttien jaar de jongste debutant voor Engeland op een EK aller tijden. '112 dagen geleden maakte hij zijn debuut voor Manchester United en nu speelt hij op het hoogste podium. Ik ben erg blij voor hem.'

Door de zege gaat Engeland met vier punten aan kop in Groep B. Wales en Slowakije volgen met drie, Rusland heeft er eentje.