Vardy trakteert op bier, Ronaldo draagt Messi-shirt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vardy trakteert op bier, Ronaldo draagt Messi-shirt

• De strijd tussen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi is altijd hevig. Wie is nou de beste? Met name de fans van de twee geweldenaren maken er regelmatig ruzie om, maar de hoofdrolspelers zelf tonen vooral respect naar elkaar. Zo werd Ronaldo onlangs in dit shirt gesignaleerd. In El Clásico van zaterdag (4-0 voor Barça) konden ze overigens beiden niet overtuigen.

• Ook tegen Newcastle United kwam Leicester City-spits Jamie Vardy tot scoren, voor de tiende Premier League-wedstrijd op rij, en daarmee evenaarde hij het record van Ruud van Nistelrooy. Na afloop bedankte hij zijn teamgenoten en de technische staf in de kleedkamer en beloofde hij hen bier in de spelersbus.

'Alleen Tom Cruise kan de titel nog winnen.'
• Chelsea-manager José Mourinho kent zijn klassiekers. Hij denkt niet dat zijn club de titel nog kan winnen en refereert daarom aan de hoofdrolspeler in de film Mission Impossible.

• Na afloop van het duel tussen Juventus en AC Milan (1-0) deed zich een mooi tafereel voor. Bij De Oude Dame stond Gianluigi Buffon (37) in het doel, aan de andere kant was Gianluigi Donnarumma (16) de keeper. Vedette Buffon, die aan het langste eind trok, gaf zijn shirt aan het jonkie. Klasse.

Robert Lewandowski is dit seizoen in bloedvorm bij Bayern München. In negentien officiële wedstrijden maakte hij evenveel goals. Maar dat hij naast doelpunten maken ook nog eens fantastisch kan voetballen, bewijst hij hier wel. Wát een balcontrole.

'Barcelona heeft geluk gehad met de blessure van Messi. Daardoor is Neymar enorm gegroeid.'
• Bijna twee maanden moest Barcelona het doen zonder de met een knieblessure kampende sterspeler Messi. De momenteel werkloze oefenmeester Fabio Capello vindt dit een geschenk uit de hemel voor de Catalanen. Het team bleef namelijk goed draaien en andere grootheden stonden op. Zo ook zaterdag in El Clásico tegen Real Madrid. (Mundo Deportivo)

• Ook zonder Messi, hij speelde maar iets meer dan een half uur mee en toen stond het al 3-0, kon Barcelona Real Madrid zaterdag vernederen (4-0). Exact twintig jaar geleden lukte Ajax dit ook. Waar er gisteren vooral witte zakdoekjes tevoorschijn kwamen, kon er toen een applausje vanaf.

'Voor de wedstrijd had ik even contact met Frank de Boer. Hij vroeg me om punten te pakken tegen PSV. Ik verwacht nu dus een bedankje.'
• Ajax-huurling Lucas Andersen snoepte PSV zaterdagavond met Willem II twee punten af en deed zodoende goede zaken voor zijn broodheer. Hij reageerde hierop voor de camera van FOX Sports.

• Als het duel tussen Watford en Manchester United (1-2) werd afgewerkt volgens de regels van het straatvoetbal, had de thuisploeg gewonnen. Watford-middenvelder Étienne Capoue gaf tegenstander Jesse Lingard namelijk een overheerlijke panna. Koekoek!

• Ieder amateurteam heeft wel eens een spelers die een uur te laat is of naar de verkeerde club rijdt. Maar in het profvoetbal mag dat niet voorkomen. Graeme Smith, doelman bij de Schotse derde divisionist Brechin City, gebeurde dit wel. Hij reisde af naar Stenhousemouir, met de gedachte dat er een uitwedstrijd op het programma stond, zo meldt de BBC. Zijn club speelde echter thuis. Gelukkig was hij zó vroeg, dat het hem nog lukte op tijd terug te keren. Hij startte gewoon in de basis, maar ging onderuit: 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.