Van Wolfswinkel: 'Vitesse zal niet mijn eindstation zijn'

Reacties

Ricky van Wolfswinkel keerde afgelopen zomer na vijf jaar in het buitenland terug in de Eredivisie. De bijna 28-jarige aanvaller voelt zich gelukkig bij Vitesse, maar maakt tevens duidelijk dat de Arnhemse club niet de laatste halte in zijn loopbaan zal zijn.

Van Wolfswinkel: 'Vitesse zal niet mijn eindstation zijn'

'Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Vitesse en voel me ook écht gewenst. Dat laatste is voor mij zeker geen vanzelfsprekendheid, dat heb ik in de voorbije jaren wel ervaren', zegt Van Wolfswinkel in een interview in de nieuwe VI.

'En sportief gaat het redelijk. We kunnen nog veel beter en zijn vastberaden dat de komende maanden te laten zien.'

'Ik ben terug naar Vitesse gegaan om het plezier van wekelijks spelen terug te krijgen. Dat heb ik, en waar dat toe zal leiden weet ik niet. Ik heb al veel van Europa gezien, maar ben tegelijkertijd pas 27 jaar', vervolgt Van Wolfswinkel. 'Ik wil nog wel jaren mee en ben ambitieus. Geen idee wat de toekomst zal brengen, dat hebben de afgelopen jaren me wel geleerd. Maar Vitesse zal niet mijn eindstation zijn.'

In het interview geeft Van Wolfswinkel een inkijkje in een rugzak vol bijzondere herinneringen. De aanvaller debuteerde in het seizoen 2007/08 bij Vitesse, tekende vervolgens bij FC Utrecht en begon in 2011 aan een zwerftocht door Europa. Vitesse nam hem afgelopen zomer over van Norwich City, waar hij op een zijspoor was beland.

'Het dieptepunt was dat ik zelfs op een training wissel stond. Dan werden er partijen elf tegen elf gespeeld en moest ik langs de kant toekijken. Al heb je nog zo'n mooi contract, op zulke momenten interesseert je dat helemaal niets. Ik ben een liefhebber, wil gewoon lekker voetballen.'

Lees in de Voetbal International van deze week en op VI Pro het uitgebreide interview met Ricky van Wolfswinkel, waarin hij onder meer het Vitesse van tien jaar geleden en dat van nu met elkaar vergelijkt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.