Van Wolfswinkel nu al in rij legendarische Vitesse-spitsen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Excelsior probeert zaterdag het goede gevoel dat ontstond na de zege op Sparta Rotterdam vast te houden in het thuisduel met Vitesse.

Van Wolfswinkel nu al in rij legendarische Vitesse-spitsen
Speelronde: 31
Aftrap: zaterdag 15 april, 19.45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen

• Excelsior is een van de vele clubs die nog moet vrezen voor degradatie. Enigszins geruststellend voor fans van de Kralingers is dat de voorsprong op hekkensluiter Go Ahead Eagles vijf punten bedraagt. Vitesse bekleedt de vijfde plaats en werkt langzaam toe naar de KNVB-bekerfinale tegen AZ op 30 april.

• Excelsior en Vitesse nemen het in het kader van de Eredivisie voor de tiende keer tegen elkaar op in Rotterdam. De thuisploeg triomfeerde slechts eenmaal en moest vijf keer zijn meerdere erkennen in de Arnhemmers. Drie keer rolde er geen winnaar uit de bus.

• Vitesse zegevierde in zijn laatste vijf Eredivisie-wedstrijden op Woudestein. Alleen bij rivaal NEC triomfeerden de Arnhemmers ooit in zes achtereenvolgende uitduels.

• Clubtopscorer Nigel Hasselbaink van Excelsior heeft de laatste tijd een Midas touch. Zijn drie laatste schoten leverden een treffer op.

In Arnhem nam Excelsior eerder dit seizoen verrassend een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk veroverde Vitesse toch nog een punt: 2-2.
In Arnhem nam Excelsior eerder dit seizoen verrassend een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk veroverde Vitesse toch nog een punt: 2-2.

• Excelsior noteerde in de eerste dertig speelrondes slechts één clean sheet. Daarvoor moeten we zelfs al terug tot 13 augustus 2016, toen FC Groningen zonder treffers bleef tegen de Kralingers (2-0).

• Vitesse koesterde tijdens dit Eredivisie-seizoen gedurende 439 minuten een voorsprong in een uitwedstrijd. Alleen PSV (541 minuten) en Ajax (495) genoten buitenshuis nog langer van een voordelige marge.

• Ricky van Wolfswinkel staat na zijn hattrick tegen SC Heerenveen al op achttien goals dit Eredivisie-seizoen. Slechts drie Nederlanders maakten er in één jaargang nog meer voor Vitesse: Roy Makaay (negentien), Hans Gillhaus (22) en Pierre van Hooijdonk (25).

• Met negen van zijn doelpunten brak Van Wolfswinkel de score open. Alleen Ajax-aanvoerder Davy Klaassen kreeg dat net zo vaak voor elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.