Van Wolfswinkel meest waardevolle speler in 2017

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De 26ste speelronde vangt aan met een duel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam.

Van Wolfswinkel meest waardevolle speler in 2017
Speelronde: 26
Aftrap: vrijdag 10 maart, 20.00 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

• Vitesse presteert eigenlijk al het hele Eredivisie-seizoen wisselvallig, het bereiken van de KNVB-bekerfinale ten spijt. Veelzeggend: de Arnhemmers wonnen tot nu toe tien keer en gingen negen keer onderuit. Sparta Rotterdam rekende de voorbije twee speelrondes af met NEC (0-1) en Feyenoord (1-0) en heeft plots een marge van liefst vijf punten op de degradatiestreep.

• Vitesse en Sparta Rotterdam stonden in Arnhem 22 keer eerder tegenover elkaar in Eredivisie-verband. De Arnhemmers trokken vijftien keer aan het langste eind, moesten zesmaal met een gelijkspel genoegen nemen en gingen eenmaal onderuit.

• Slechts in één van de laatste 27 officiële duels tussen deze twee ploegen triomfeerde Sparta Rotterdam. De promovendus verloor ruim een week geleden onder meer de halve finale van het KNVB-bekertoernooi van Vitesse: 1-2.

• Vitesse kan een negatieve mijlpaal bereiken. De Arnhemmers kregen tot nu toe 1.499 tegentreffers in de Eredivisie. Zelf maakte de ploeg er 1.609.

De eerdere Eredivisie-ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Vitesse eindigde in een 0-1 zege voor de bezoekers. Ook in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi wonnen de Arnhemmers, deze keer met 1-2.
De eerdere Eredivisie-ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en Vitesse eindigde in een 0-1 zege voor de bezoekers. Ook in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi wonnen de Arnhemmers, deze keer met 1-2.

• In de laatste twee thuisduels, met Willem II (0-2) en Ajax (0-1), verloor Vitesse zonder te scoren. De laatste keer dat de Arnhemmers drie keer op rij in eigen huis onderuit gingen dateert uit het seizoen 2009/10. In die jaargang bleef Vitesse ook voor het laatst drie achtereenvolgende wedstrijden zonder treffer in Gelredome.

• Ricky van Wolfswinkel was sinds de jaarwisseling al bij acht Eredivisie-goals rechtstreeks betrokken als aangever (bij vier doelpunten) of afmaker (bij de resterende vier treffers). De aanvalsleider van Vitesse voert het 'MVP-klassement' van 2017 aan.

• Sparta Rotterdam verzamelde in de eerste 25 speelrondes net zoveel punten (25) als in het seizoen 2009/10, de vorige jaargang waarin de club actief was op het hoogste niveau. Destijds pakte Sparta in de laatste negen duels nog maar één punt, waarna degradatie volgde via de nacompetitie.

• Mathias Pogba, zondag nog de gevierde man tijdens Sparta Rotterdam - Feyenoord (1-0), maakte dit Eredivisie-seizoen vier treffers met het hoofd. Daarmee voert de Fransman dit klassement aan met Sébastien Haller (FC Utrecht) en Fran Sol (Willem II).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.