Room: 'Fraser gaat een confrontatie niet uit de weg'

Reacties

Vitesse heeft in de KNVB-bekerfinale op 30 april tegen AZ een unieke kans om een prijs te pakken. Toch is het spel van Vitesse in de Eredivisie nog te wisselvallig. Zit er nog rek in deze selectie of haalt Henk Fraser er nu het maximale uit? Dat is de vraag in VI-Panel.

Room: 'Fraser gaat een confrontatie niet uit de weg'

Fraser gaat veelvuldig de confrontatie aan en dat lijkt te werken. Doelman Eloy Room maakt de coach van dichtbij mee en spreekt uit ervaring: 'De aanpak van de trainer is in verschillende facetten duidelijk. Hij legt de nadruk op een voetballende manier van spelen, maar wil het wel gekoppeld zien aan rendement. Daarbij is zijn benadering helder en duidelijk naar de spelers toe.'

Room ziet bij de huidige nummer acht van de Eredivisie meer dan voldoende ruimte om progressie te boeken onder Fraser. 'De trainer schreeuwt niet veel, maar zegt wel waar het op staat en gaat een confrontatie niet uit de weg. Die aanpak slaat aan bij onze groep, waarbij we nog lang niet alles eruit hebben gehaald', aldus de keeper tegen VI.

Voormalig Vitesse-trainer Aad de Mos sluit zich aan bij de woorden van Room. Ook hij prijst Fraser, mede omdat hij ook de mankementen ziet bij Vitesse. 'Guram Kashia en Arnold Kruiswijk missen de snelheid om op de middenlijn te spelen, Kelvin Leerdam is niet de slimste. Jongens als Milot Rashica en Nathan hebben plezier, maar zijn geen broodvoetballers. Fraser zet altijd het resultaat voorop. Hij is realistisch, eerlijk en open naar media en spelers. Dat maakt hem kwetsbaar, maar zorgt wel dat hij het maximale uit zijn spelers haalt', zegt De Mos.

In de nieuwe VI en op VI PRO reageren ook analist Kenneth Perez en Vitesse-watcher Marco Timmer op de vraag of Henk Fraser alles uit zijn selectie haalt.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.