Van Wijk: 'Zet de brandblussers maar klaar in Westerlo'

Aan Dennis van Wijk (50) de taak Westerlo weer naar het hoogste niveau in België te gidsen. De ervaringsdeskundige wat betreft promotie naar de Eerste Klasse gaat woensdag aan de slag en tekende tot juni, met een optie voor een extra jaar.

Van Wijk: 'Zet de brandblussers maar klaar in Westerlo'

De Nederlandse coach hoorde onlangs dat zijn contract bij Antwerp, waarmee hij teleurstellend tiende werd op het tweede niveau, niet verlengd zou worden. Westerlo hapte direct toe. Dat Van Wijk, die met Westerlo zijn zevende Belgische club onder zijn hoede krijgt, eerder met Roeselare (twee keer) en Bergen promotie via de Belgische nacompetitie afdwong zal een rol gespeeld hebben in dat besluit.

'Ik kon ook aan de slag in Saudi-Arabië, een luxe-gevangenis waar je in korte tijd veel geld kan verdienen. Maar ik heb nog te veel vuur in mij', vertelt Van Wijk, die het overneemt van interim-coach Vedran Pelic, in de Belgische pers. Pelic was sinds twee weken interim-trainer na het afscheid van Frank Dauwen en zal weer een stapje terugdoen en assistent worden.

'Ik wil presteren en winnen. In Westerlo vind ik een perfecte uitdaging. Ik moet presteren om zowel de club als mezelf opnieuw op de kaart te zetten. Bij veel kleinere clubs heb ik getoond dat ik iets kan neerzetten, bij Antwerp is me dat jammer genoeg niet gelukt', legt Van Wijk zijn motivatie uit.

Liefst drie keer besloot hij de nacompetitie om promotie in het verleden succesvol. 'Ik heb ook drie keer verloren. Met 37 wedstrijden in eindrondes in tweede klasse heb ik wel een pak ervaring. In zo'n kleine competitie gaat het om vorm en vertrouwen. Het is aan mij om de spelers mentaal klaar te stomen.'

'Ze mogen in Westerlo de brandblussers klaar zetten. Met twee vurige coaches zullen we de groep wel kunnen motiveren. Al ben ik de laatste jaren wél wat rustiger geworden', besluit Van Wijk.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen