Van Wijk volgt Ceulemans op en blijft in België

Reacties

Dennis van Wijk blijft trainer in België. De Nederlander gaat aan de slag bij KMSK Deinze, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Tweede Klasse.

Van Wijk volgt Ceulemans op en blijft in België

De Nederlander volgt daar Jan Ceulemans op. De voormalige vedette van het Belgische nationale elftal trad in januari aan, leidde Deinze naar promotie, maar besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Daarmee kwam de weg vrij voor Van Wijk, die aan zijn zoveelste Belgische avontuur begint.

Als speler kwam hij al voor meerdere clubs in België uit, waarna hij vrijwel uitsluitend bij onze zuiderburen actief was. De laatste jaren trainde hij bijvoorbeeld Antwerp FC, Westerlo en Cercle Brugge. Laatstgenoemde club haalde hem in maart - na zijn ontslag bij Westerlo - terug, maar Van Wijk wist de club waarvoor hij al werkzaam was niet voor degradatie uit het hoogste niveau te behoeden. Daarop vertrok hij.

Door als tweede te eindigen in de Derde Klasse mag Deinze het volgend seizoen op het tweede Belgische niveau proberen. Bij die club speelde afgelopen jaar de Nederlandse verdediger Roel van Hemert, de Brabander die na zijn opleiding bij Willem II vooral in België voetbalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.