Van Weert lovend: 'Vincent Janssen is écht heel goed'

Reacties

Vincent Janssen (21) zit deze week voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Excelsior-spits Tom van Weert van Excelsior is lovend over zijn collega van AZ.

Van Weert lovend: 'Vincent Janssen is écht heel goed'

Van Weert en Janssen hebben de nodige overeenkomsten. Allebei een neusje voor de goal, allebei geboren in Brabant, allebei begonnen in de Jupiler League en allebei maken ze een prima seizoen door. 'Alleen is hij 21 jaar, ik vier jaar ouder. Hij zit bij het Nederlands elftal, dat wordt voor mij lastig', stipt Van Weert lachend een groot verschil aan.

Hij is een groot bewonderaar van Janssen. 'Hij is écht heel goed. Dat zag ik in zijn tijd bij Almere City al. Sommige spitsen zie je in de Jupiler League scoren, maar dan denk je: Nou, die gaat ze in de Eredivisie niet zo makkelijk maken. Maar Janssen is altijd aanspeelbaar, fysiek goed, heeft een sterk linkerbeen. Hij is daarnaast voetballend beter dan veel spitsen.'

Van Weert roemt onder meer de veelzijdigheid van Janssen, die dit seizoen al twintig keer doel trof. 'Hij is niet alleen een doelpuntenmaker, ze lopen bij AZ met hem weg omdat hij ook andere jongens beter laat spelen. Hij is bijvoorbeeld belangrijk in het druk zetten en in het uitvechten van duels. Ik was altijd al gecharmeerd van hem.'

In de nieuwe Voetbal International, die woensdag verschijnt, een uitgebreid interview met Excelsior-spits Tom van Weert.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.