Van Weert: 'In mijn optiek een honderd procent goal'

Reacties

Tom van Weert is het absoluut niet eens met het afgekeurde doelpunt tegen SC Cambuur (1-1) van Jeff Stans, waarbij de spits van Excelsior werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Van Weert: 'In mijn optiek een honderd procent goal'

Stans leek na de rust de marge op twee te zetten, maar scheidsrechter Dennis Higler besloot het doelpunt af te keuren vanwege buitenspel van Van Weert. Een foute inschatting volgens de spits.

'Het was een schot van Stans dat bij de tweede paal binnenviel en door niemand anders werd aangeraakt. Dan kun je twisten of ik in de baan van het schot stond en de keeper hinderde, maar volgens mij was dat niet het geval. In mijn optiek is het een honderd procent doelpunt', aldus Van Weert tegenover FOX Sports.

'Ik stond zelf op het randje van buitenspel, maar heb de keeper niet gehinderd. Hij had die bal nooit gehad', gaat de spits verder. 'En dan ook nog een lelijke treffer incasseren uit een standaardsituatie. Want bij 2-0 hadden wij de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. Voor het resultaat is het zuur. We speelden niet heel sterk, maar hadden wel de zege verdiend.'

Excelsior heeft door het gelijkspel nu negen punten uit zeven duels, waarmee het de tiende plaats bezet in de Eredivisie. SC Cambuur heeft er drie meer en staat vijfde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.