Van Rhijn: 'Speel niet met Oranje in het achterhoofd'

Reacties

De Champions League-confrontatie met het extra gemotiveerde Barcelona biedt Ricardo van Rhijn 'een mooi podium'. De rechtsback van Ajax voelt niet extra bewijsdrang richting bondscoach Guus Hiddink vanwege zijn plaats in de Oranje-voorselectie.

Van Rhijn: 'Speel niet met Oranje in het achterhoofd'

In de eerste ontmoeting met Barcelona waren de jongelingen van Ajax onder de indruk van de ambiance. Van Rhijn beseft dat hij als een van de meer ervaren jongens moet proberen de kansloze missie in Camp Nou in het juiste perspectief te plaatsen bij de spelers die dit seizoen net komen kijken.

'Het is die jongens niet te verwijten dat ze onder de indruk waren. We moeten zorgen dat die gedachten worden weggenomen en niet tegen onszelf gaan werken. In de spelersgroep heerst wel het idee dat we daarover heen stappen. Ik verwacht dat we nu wel goed uit de startblokken komen', zei Van Rhijn op de persconferentie een dag voor de wedstrijd.

De rechtsback kan daarbij wijzen op de stunt van afgelopen seizoen, toen Barcelona als verliezer De Arena achter zich liet (2-1). 'Vorig jaar hebben we een goed resultaat neergezet, en dat hadden velen niet verwacht.'

De Catalaanse grootmacht komt in de ogen van Van Rhijn dit keer extra gemotiveerd naar Amsterdam na twee nederlagen op rij. 'We konden al onze borst natmaken, maar nu zeker. Na een mindere periode zullen ze extra gebrand zijn op een goed resultaat.'

Zelf voelt hij geen extra motivatie voor het duel in de Champions League, nu hij zijn naam terugzag in de voorselectie van het Nederlands elftal. 'Het is een mooi podium om te laten zien wat je waard bent. Maar ik zal niet met Oranje in het achterhoofd spelen. Eerst moet ik een goede wedstrijd neerzetten en dan zien we vrijdag wel waar het schip strandt.'  Die dag maakt bondscoach Guus Hiddink zijn definitieve selectie bekend voor het oefenduel met Mexico en het EK-kwalificatieduel met Letland, op respectievelijk 12 en 16 november in De Arena.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.