'Van Rhijn en Donk op weg naar Galatasaray'

Reacties

Wesley Sneijder krijgt bij Galatasaray waarschijnlijk gezelschap van twee Nederlanders. De Turkse topclub is dicht bij de komst van Ajacied Ricardo van Rhijn en Ryan Donk van Kasimpasa.

'Van Rhijn en Donk op weg naar Galatasaray'

Van Rhijn kan in Istanbul een contract voor drieënhalf jaar ondertekenen, meldt De Telegraaf. Galatasaray heeft zich reeds officieel gemeld bij Ajax voor de reserveback, die ongeveer drie miljoen euro moet kosten. Dat bedrag is voor Galatasaray geen onoverkomelijk obstakel.

Jarenlang was Van Rhijn de vaste rechtsback van Ajax, maar dit seizoen werd de Leidenaar uit de basis verdrongen door Kenny Tete. Van Rhijn kwam deze jaargang verspreid over vier duels slechts tot 135 speelminuten in de hoofdmacht. Voor Jong Ajax kwam hij tot drie wedstrijden.

Donk
Behalve Van Rhijn staat ook Donk voor een transfer naar Galatasaray. De 29-jarige verdediger annex verdedigende middenvelder is met de Turkse topclub rond over een contract tot medio 2018. De clubs moeten nog wel tot een akkoord komen, maar zaakwaarnemer Winnie Haatrecht zegt dat de deal voor '99,9 procent' doorgaat.

Het verschil tussen vraag (twee miljoen euro) en aanbod (anderhalf miljoen) is namelijk gering. Donk, voor wie eveneens Chinese belangstelling bestaat, kwam in ons land uit voor RKC Waalwijk en AZ. In 2008 vertrok hij naar West Bromwich Albion, waarna hij in 2009 naar Club Brugge toog en in 2013 bij Kasimpasa tekende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.