Van Raaij: 'PSV-spelers wanen zich God in Frankrijk'

Reacties

Het lukt PSV maar niet te imponeren in de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu voetbalt stroperig en heeft moeite met scoren. Oud-voorzitter Harry van Raaij denkt wel te weten wat er aan de hand is.

Van Raaij: 'PSV-spelers wanen zich God in Frankrijk'

Afgelopen zaterdag bij Roda JC speelden de Eindhovenaren dit seizoen al voor de zesde keer gelijk (0-0). De achterstand op de koplopers Feyenoord en Ajax bedraagt zes punten en de landskampioen moet oppassen dat de titel niet al vóór de tweede seizoenshelft uit zicht is. Om het tij te kunnen keren, dient eerst duidelijk worden wat de problemen zijn.

Volgens Van Raaij, tussen 1996 en 2004 voorzitter van PSV, zijn er twee aanwijsbare oorzaken. 'Ik heb met verschillende trainers langdurig en succesvol gewerkt bij PSV. Wat je op een gegeven moment zag, is dat de chemie tussen de trainer en de spelers een keer minder wordt. Dat was bij Erik Gerets zo en dat is er nu ook aan de hand.'

'Het is absoluut geen kritiek op Phillip Cocu, je zag het ook gebeuren met Frank de Boer en Ajax. Dat is een natuurlijk proces', aldus Van Raaij. 'De spelers van PSV hebben bovendien succes gehad, die wanen zich dan toch een beetje als God in Frankrijk. Het zijn die twee zaken waardoor het nu toch minder gaat.'

Lees in de nieuwe VI of op VI Premium wat oud-trainers Huub Stevens en Sef Vergoossen en Stan Valckx in de rubriek VI-Panel over de sportieve crisis bij PSV te zeggen hebben.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.