Van Polen kan voor altijd Zwollenaar blijven

Reacties

Bram van Polen (31) speelt al negen jaar bij PEC Zwolle en als het aan de clubleiding ligt, blijft hij nog jaren voor de club behouden. De in Nijkerk geboren verdediger beschikt over een aflopend contract, maar kan dat volgens technisch directeur Gerard Nijkamp zelf verlengen.

Van Polen kan voor altijd Zwollenaar blijven

‘Als hij zijn waarde voor de club en het team behoudt, blijft hij wat ons betreft speler van de club. Dat heeft te maken met het aantal speelminuten dat hij maakt. Ik voorzie geen problemen. Bram is een jongen van de club en speelt het langst in Zwolle van allemaal', legt Nijkamp uit aan Voetbal International.

In Zwolle wordt al nagedacht over hoe de vleugelverdediger ook na zijn spelersloopbaan van waarde kan zijn voor de club. 'In de Eredivisie is er naar mijn weten maar één speler die langer bij een club zit en dat is Robert Zwinkels. Maar dat is geen basisspeler. Natuurlijk is er ook na Brams carrière, wat in zijn geval waarschijnlijk ergens in 2045 is, ruimte voor hem bij PEC Zwolle. Hetzelfde hebben we eerder met Joost Broerse gedaan (Broerse is nu commercieel directeur, red.). Het is een jongen die je graag binnen je organisatie houdt.'

Van Polen speelde met PEC Zwolle vijf seizoenen in de Jupiler League, voordat hij met de club promoveerde naar de Eredivisie. De aanvoerder van de club won vervolgens de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. Inmiddels staat de teller al op bijna driehonderd officiële wedstrijden namens De Blauwvingers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.