Van Persie voor 250ste optreden in de Premier League

Reacties

Robin van Persie staat voor een mijlpaal in zijn loopbaan. De aanvaller van Manchester United werkt zondagmiddag in de kraker tegen Liverpool (aftrap 14.30 uur) zijn 250ste wedstrijd in de Premier League af.

Van Persie voor 250ste optreden in de Premier League

Van Persie verdeelde zijn 249 Premier League-duels tot nu toe over twee clubs: hij droeg tussen 2004 en 2012 in de Engelse topklasse 194 keer het shirt van Arsenal en staat sinds medio 2012 op 55 competitieduels voor Manchester United. In totaal was de Oranje-international in al die wedstrijden goed voor 133 doelpunten.

Van Persie, die in tweehonderd van zijn 249 Premier League-duels als basisspeler aan de aftrap verscheen, zal de zesde Nederlander worden die de grens van 250 wedstrijden in de Premier League bereikt. George Boateng (384), Dennis Bergkamp (315), Edwin van der Sar (313), Jerrel Hasselbaink (288) en Mario Melchiot (283) gingen hem voor.

Van Persie heeft in de Premier League een aardige balans in wedstrijden met Liverpool. Namens Arsenal en Manchester United scoorde de Rotterdammer al zes keer in elf ontmoetingen met The Reds. Alleen tegen Newcastle United, Wigan Athletic (zeven goals), Fulham (acht), Stoke City (tien) en Blackburn Rovers (elf) maakte hij er meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.