Van Persie, Robben en Sneijder jagen op record Rep

Reacties

Arjen Robben, Wesley Sneijder en ook Robin van Persie kunnen woensdag in de halve finale tegen Argentinië opnieuw een gooi gaan doen naar een WK-record van Johnny Rep. De goaltjesdief van weleer staat nog altijd op zeven goals en wordt op de voet gevolgd door Robben en Sneijder met zes. Van Persie staat mede door zijn drie goals van dit WK op vijf.

Van Persie, Robben en Sneijder jagen op record Rep

De 42-voudig international Rep, oud-aanvaller van onder meer Ajax en Saint-Étienne, kwam op de WK's van 1974 en 1978 in veertien optredens tot zeven doelpunten en was daarmee al jarenlang onbedreigd topscorer van het Nederlands elftal in WK-verband.

Sneijder kwam door zijn verlossende goal tegen Mexico tot op één treffer van Rep. Bovendien werd hij in zijn vijftiende WK-duel recordhouder wat betreft het aantal Nederlandse optredens op een mondiale eindronde. Tegen Costa Rica speelde de middenvelder van Galatasaray al zijn zestiende WK-wedstrijd.

Robben maakte, net als Sneijder, zijn zes treffers op drie verschillende WK's: één op het toernooi in Duitsland van 2006, twee op de eindronde van 2010 in Zuid-Afrika en nu al drie tijdens dit WK. Hij had in totaal dertien wedstrijden nodig voor dat aantal. Van Persie heeft nog twee goals nodig om naast Rep te komen.

Rep had het voor het duel met Mexico in gesprek met VI nog over het record dat hij mogelijk kwijtraakt. 'Arjen Robben is in een bloedvorm. Alle ogen zijn op hem gericht. Hij is een van de betere spelers van het toernooi. Hij heeft het naar zijn zin en is hartstikke in vorm. Ik hoop voor Arjen dat hij mij uit de boeken schiet. Ik vind het allemaal niet zo belangrijk. Als Arjen scoort, komt Oranje ver. Ik hoop dus dat hij er nog vier in knalt. Dan komen we misschien wel in de finale.'         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.