Van Persie ook onder Hiddink aanvoerder van Oranje

Reacties

Robin van Persie blijft aanvoerder van het Nederlands elftal. Dat heeft de nieuwe bondscoach Guus Hiddink vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Van Persie ook onder Hiddink aanvoerder van Oranje

Op het WK was er de nodige kritiek op het functioneren van Van Persie, terwijl uitblinker Arjen Robben juist opzichtig de leidersrol naar zich toe trok. Geen probleem, vindt Hiddink. 'Er is een goede balans geweest tussen die twee', aldus de nieuwe keuzeheer tegen het ANP. 'De een met de band om, de ander pakte ook zijn verantwoordelijkheid. Als daar geen wrijving zit, zie ik het niet als een probleem om het zo te houden.'

Hiddink maakte vrijdagmiddag zijn eerste selectie bekend. Davy Klaassen en Ibrahim Afellay werden verrassend opgeroepen voor het oefenduel in en met Italië en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Hij speelde eind 2012 zijn laatste interland, raakte geblesseerd en maakte onlangs op huurbasis de overstap van Barcelona naar Olympiakos. 'Hij is, zeker in potentie, gewoon een heel goede speler', aldus Hiddink.

De bondscoach beseft dat Afellay de laatste maanden weinig kansen heeft gekregen om indruk te maken, of zelfs speelminuten te maken. 'Hij heeft een vervelende periode achter de rug, maar ik denk dat zijn verhuur aan Olympiakos een goede zet is. Het is geen kleine club, ze spelen in de Champions League. Ik wil in tien dagen zien hoe hij ervoor staat', zo legde de bondscoach uit, waarna hij aangaf dat spelers 'in principe' in de basis moet spelen bij hun eigen club om in aanmerking te komen voor Oranje.

Komende maandag (1 september) melden de geselecteerde spelers zich traditiegetrouw in Huis ter Duin in Noordwijk. In aanloop naar het oefenduel met Italië van donderdag 4 september traint Oranje één keer in de Amsterdam Arena en één keer op Italiaanse grond. Vervolgens brengen Hiddink en co een paar dagen door in het Oostenrijkse Seefeld, waarna de ploeg afreist naar Praag voor het duel met Tsjechië (dinsdag 9 september).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.