Van Persie leidt Man United naar thuiszege op Liverpool

Manchester United heeft mede dankzij Robin van Persie thuis gewonnen van Liverpool (2-1). Met een doelpunt en een assist was hij weer goud waard voor de ploeg van manager Sir Alex Ferguson.

De wedstrijd stond vooraf vooral in het teken van het duel tussen Robin van Persie en Luis Suarez, de twee meest trefzekere spelers in de Premier League. Beiden begonnen uiteraard aan de aftrap, maar in de eerste helft wist alleen Van Persie indruk te maken. Sterker nog, al in de negentiende minuut opende hij uit een voorzet van Patrice Evra de score namens Manchester United. Liverpool, en ook Suarez, kwam er totaal niet aan te pas op Old Trafford. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van José Manuel Reina en de bezoekers mochten van geluk spreken dat het halverwege slechts 1-0 stond. Na de treffer van Van Persie kreeg Danny Welbeck twee goede mogelijkheden, terwijl Tom Cleverley zijn schot rakelings het Liverpool-doel zag gaan.

Negen minuten na rust leek de wedstrijd alsnog beslist. Dit keer was Van Persie met een vrije trap de aangever en kopte Patrice Evra binnen via ploeggenoot Nemanja Vidic. Liverpool rechtte echter de rug en kwam in de 57ste minuut terug tot 2-1. David De Gea bracht redding op een schot van Steven Gerrard, maar invaller Daniel Sturridge schoot de rebound binnen.

Na het doelpunt van Sturridge, de eerste speler van Liverpool die scoorde bij zijn competitiedebuut sinds Suarez, golfde het spel op en neer. Reina redde uitstekend op een schot van Shinji Kagawa, terwijl aan de andere kant Sturridge en de eveneens ingevallen Fabio Borini kansen kregen op de gelijkmaker. In de slotfase werd United zelfs vastgezet op eigen helft, maar het leverde Liverpool geen gelijkmaker op.

Sturridge schoot uit kansrijke positie nog hoog over, maar het bleef 2-1 in Manchester. United komt daardoor op 55 punten uit 22 wedstrijden en blijft koploper in de Premier League. Liverpool heeft liefst 24 punten minder en bezet de achtste plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.