Van Persie is de tel kwijt, grabbelen met Casillas

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Persie is de tel kwijt, grabbelen met Casillas

• Problemen in Istanbul. Robin van Persie is de tel kwijt. De Nederlander dacht zondagavond te scoren in zijn vijfhonderdste wedstrijd in clubverband, maar niet iedereen is het eens over de telling. Zijn het er nu vijfhonderd of al 505? De Fenerbahçe-spits blijft ook zelf het antwoord schuldig.

• Zijn traptechniek is buitenaards en met name in Italië heeft Andrea Pirlo de status van voetbalgod, maar ook de fijnbesnaarde middenvelder van New York City heeft menselijke trekjes. Naar de bal wordt nog steeds gezocht. Later meer.

'Ik hoorde van mijn teamgenoten dat hij er lekker in zat. Ik wil hem nog even terugzien.'
• Heracles Almelo-aanvaller Paul Gladon scoorde zondagmiddag tegen ADO Den Haag bijzonder fraai met een schot uit de draai, maar kreeg er zelf niet veel van mee. In huize Gladon stond zondagavond ongetwijfeld Studio Sport op. (Tubantia)

Iker Casillas heeft tegenwoordig weinig meer weg van de man die het Nederlands elftal in 2010 met zijn teen van de wereldtitel hield. Zo leek deze bal wel houdbaar in de topper tegen Sporting Lissabon (3-1 nederlaag). Was het verval van de huidige FC Porto-doelman maar zo'n zes jaar eerder gekomen…

'Ik ga me echt niet inhouden omdat ik bang ben dat ik Ajax pijn ga doen.'
• Hij doorliep de jeugdopleiding van Ajax en draagt de Amsterdammers nog altijd een warm hart toe, maar dat betekent niet dat Vincent Vermeij zich zondag inhoudt als de koploper op bezoek komt bij De Graafschap. 'Bovendien wil ik altijd scoren en winnen, ook als er niets op het spel staat. En iedereen weet dat er op een kolkende Vijverberg heel veel mogelijk is.' (De Telegraaf)

'Als wij winnen ben ik blij, en mijn vrienden uit Amsterdam ook. Laat PSV maar komen.'
• Ajax moet winnen bij De Graafschap, terwijl voor PSV niets minder dan de zege telt tijdens het uitduel met PEC Zwolle. Lars Veldwijk denkt dat de titelstrijd in het voordeel van Ajax wordt beslist. De spits hoopt dan ook met PEC de play-offs om Europees voetbal te halen. Veldwijk heeft er vertrouwen in. 'Wij zijn thuis sterk en bij PSV staat er ook veel druk op.' (De Telegraaf)

Lionel Messi liet in een Japanse tv-show zien dat geen keeper te groot is om hem van scoren af te houden.

'Messi en Ronaldo zouden geen tachtig of negentig doelpunten maken in Italië.'
• Er wordt Lionel Messi en Cristiano Ronaldo in de Primera División soms geen strobreed in de weg gelegd, lijkt het. Samen scoorden ze dit seizoen al 87 keer en dat is volgens Paulo Dybala ondenkbaar in de Serie A. 'Misschien dat ze er veertig scoren, zoals Gonzalo Higuain bij Napoli, maar geen tachtig.' Dybala ziet grote verschillen tussen de competities in beide landen. 'Er wordt in Italië veel beter verdedigd, dat is de tactische aard van het voetbal. De kleine clubs spelen niet op zo’n wilde en onzorgvuldige manier zoals ze dat doen in Spanje, hoewel Atlético Madrid die mentaliteit aan het veranderen is.' (Tuttosport)

'Bij PSV speelde Narsingh. Dat snapte ik niet. Je weet dat de tegenstander zich gaat ingraven, maar Narsingh komt nog geen kartonnen doos voorbij.'
Willem van Hanegem was niet te spreken over PSV, dat SC Cambuur zondag met 6-2 versloeg. Vooral Luciano Narsingh moest het ontgelden. (AD)

• In Engeland kreeg Louis van Gaal zondag de lachers weer op zijn hand. Marouane Fellaini werd aan zijn haren getrokken en volgens de manager van Manchester United mag dat niet. 'Alleen met seks-masochisme mag je iemand bij zijn haren pakken, niet in andere situaties.' Volgens analyticus Jamie Carragher verdient Van Gaal het daarom om verkozen te worden tot Manager van het seizoen.

'Van der Hoorn/Viergever is een goed duo, maar vergeleken met Ramos/Pepe? Die kunnen niet beter voetballen, maar wel beter tegenhouden.'
• Bij Ajax maakten Mike van der Hoorn en Nick Viergever dit seizoen veel indruk, maar Co Adriaanse vraagt zich af of het duo ook goed genoeg is voor de Champions League. (Studio Voetbal)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.