Van Persie: 'Ik zag die bal er in laatste minuut al ingaan'

Robin van Persie kon leven met het resultaat van de Champions League-kraker tegen Real Madrid, ook al rekende de aanvaller van Manchester United het zichzelf aan dat hij niet had gescoord.

'Het was een mooie wedstrijd en het resultaat is oké', zei Van Persie na afloop voor de microfoon van de NOS. Met Manchester United keerde hij met een 1-1 gelijkspel terug uit Madrid.

Volgens de Oranje-international was het resultaat passend bij de wedstrijd in Santiago Bernabéu. 'Zij hebben mooie kansen gekregen en wij ook. Zowel Real als wij hebben fases beter gespeeld.'

Toch besefte Van Persie dat hij de ontmoeting had kunnen beslissen in Engels voordeel. Drie kansen kreeg hij daarvoor, waarbij de eerste door de lat werd gekeerd (foto onder). 'Die tweede had erin gemoeten. Ik raakte de bal niet goed. Met een beetje geluk gaat die bal er nog wel in.'

In de slotseconden was de aanvaller opnieuw dicht bij een treffer. 'En bij die laatste kans zag ik de bal er al ingaan', aldus Van Persie, die moest toezien hoe Real-keeper Diego López zijn inzet naast tikte.

De Oranje-international heeft vertrouwen in een goede afloop, ook al wil hij niet te veel waarde hechten aan het succes in Madrid. 'Het maakt op dit niveau niet veel uit waar je speelt, uit of thuis. Het is nu rust, we hebben over twee weken de tweede helft.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.