Van Persie: 'Gallas heeft mij nooit iets gezegd'

Met twee goals tegen Chelsea trad Robin van Persie zondag op de voorgrond bij Arsenal. De Nederlandse international leidde daarmee de aandacht af van zijn vermeende ruzie met William Gallas.

Van Persie: 'Gallas heeft mij nooit iets gezegd'

Gallas deed ruim een week geleden zijn beklag over een 'rotte appel' in de selectie van Arsenal. 'Suggereer je dat William het over mij had?', aldus Van Persie in The Guardian. 'Ik weet van niets. Hij heeft me nooit iets verteld en ik heb mijn naam ook niet in de kranten zien staan. Wat mij betreft is er geen probleem.'

Van Persie was een van de drie kandidaten, omdat Gallas zonder naam en toenaam te noemen zich wel had laten ontvallen dat de betreffende speler zes jaar jonger was dan hij. Emmanuel Eboué en Bakari Sagna, net als Van Persie beiden 25 jaar, waren de andere selectieleden die door de woorden van Gallas in het beklaagdenbankje kwamen te zitten.

The Guardian vroeg Van Persie niet voor niets of hij zich aangesproken voelde. De Engelse krant had geanalyseerd dat Gallas tegen Chelsea de tweevoudig doelpuntenmaker geen blik waardig had gekeurd na zijn beide goals. Andere media in Engeland suggereren overigens dat Eboué wel eens de dwarsligger kan zijn.

Van Persie vindt juist dat Arsenal tegen Chelsea een eenheid vormde. 'Ik ben erg blij met de team spirit, want de laatste weken hebben we het moeilijk gehad. Het was frustrerend dat we zoveel punten verspeelden. We hebben tegen Chelsea onze rug gerecht en met zelfvertrouwen gespeeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen