Na buitenspelgoal Van Persie breekt en verliest Chelsea

Chelsea had de wedstrijd tegen Arsenal in handen tótdat Robin van Persie toesloeg met een buitenspelgoal en The Gunners alsnog hun stadgenoot met 2-1 versloegen op Stamford Bridge.

Het belangrijkste moment had plaats in de 59ste minuut. Denilson tikte de bal achter de defensie van Chelsea, waar Van Persie ongeveer een meter in buitenspelpositie stond. De Rotterdammer werd echter niet teruggefloten, draaide zich naar het doel en klopte Petr Cech met een kiezelhard schot in de kruising.

Het doelpunt van Van Persie was de 1-1 in de wedstrijd en tegelijkertijd het keerpunt. Tot zijn uithaal was Chelsea duidelijk de betere ploeg geweest. De mannen van coach Luiz Felipe Scolari waren in de dertigste minuut fortuinlijk doch verdiend op voorsprong gekomen toen Johan Djourou de bal na een voorzet van José Bosingwa in eigen doel gleed. 1-1 in buitenspelpositie Chelsea domineerde de wedstrijd en gunde Arsenal amper een kans. Maar na de gelijkmaker van Van Persie waren The Blues even de kluts kwijt. Drie minuten later kopte Emmanuel Adebayor na een vrije trap de bal richting Van Persie die razendsnel uit de draai Cech verraste met een diagonale schuiver: 1-2.

Arsenal kwam in het laatste half uur niet meer in de problemen door Chelsea, dat nauwelijks nog kansen creëerde. Zo heroverden The Gunners de vierde plaats met 26 punten en dreigen The Blues hun koppositie kwijt te raken. Liverpool heeft immers ook 33 punten, maar komt maandag in actie tegen West Ham United.