Van Persie gaat Bergkamp voorbij en jaagt nog op Kluivert

Robin van Persie hoeft alleen Patrick Kluivert nog voor zich te dulden op de topscorerslijst aller tijden van het Nederlands elftal. De spits van Manchester United is dankzij zijn treffers tegen Andorra (0-2) Dennis Bergkamp voorbij.

Van Persie gaat Bergkamp voorbij en jaagt nog op Kluivert

Na zijn twee doelpunten tegen het dwergstaatje, waardoor Oranje zich plaatste voor het WK van 2014 in Brazilië, staat Van Persie nu op 38 treffers in 79 interlands. Opvallend is dat de andere twee aanvallers op het podium ook 79 keer speelden voor het Nederlands elftal.

Bergkamp was in de periode 1990-00 in totaal 37 keer trefzeker als Oranje-international, waarmee hij nu de op twee na best scorende speler is in de historie van het Nederlands elftal. Kluivert blijft op de eerste plaats staan; in 79 interlands scoorde de huidige assistent van bondscoach Louis van Gaal veertig keer in de periode 1994-04. Maar hij voelt de hete adem van Van Persie - die in 2005 zijn Oranje-debuut maakte - in zijn nek.

Als het gaat om doelpunten in de WK-kwalificatiecampagnes staat Van Persie nu op gelijke hoogte met Johan Cruijff, die ook tot tien goals kwam. Slechts twee spelers scoorden meer dan dit duo: Ruud van Nistelrooy (dertien doelpunten) en Bergkamp (twaalf).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen