Van Persie en Sneijder naderen toptien ervaren WK-spelers

Reacties

Drie spelers voeren de ranglijst aan van meest ervaren Oranje-internationals op WK-eindronden: Ruud Krol, Wim Jansen en Johnny Rep. Het trio speelde tijdens de WK's van 1974 in West-Duitsland en 1978 in Argentinië in alle veertien wedstrijden van Oranje mee.

Van Persie en Sneijder naderen toptien ervaren WK-spelers

Krol miste als enige van de drie recordhouders geen minuut van zijn veertien WK-duels. Haan en Rep deden beiden in dertien van hun veertien wedstrijden van begin tot eind mee.

Ook Arie Haan en Rob Rensenbrink scoren hoog met elk dertien WK-duels. Beide internationals maakten net als Krol, Jansen en Rep de toernooien van 1974 en 1978 mee. 

Gekeken naar het recente verleden is Dennis Bergkamp de meest ervaren Oranje-speler in de WK-historie. De aanvaller van Ajax, Internazionale en Arsenal kwam tijdens de WK's van 1994 in de Verenigde Staten en 1998 in Frankrijk tot twaalf wedstrijden.

Overigens kunnen Wesley Sneijder en Robin van Persie na het openingsduel met Spanje de toptien binnenkomen. Sneijder heeft aan een kwartier voldoende, terwijl Van Persie een uur moet spelen om Dennis Bergkamp te passeren. De aanvoerder van Oranje heeft elf WK-duels en 930 minuten achter zijn naam staan. Ook Sneijder heeft tot dusver elf WK-duels, maar speelde 35 minuten meer dan Van Persie.

Daarnaast komt zowel Sneijder als Van Persie op gelijke hoogte met Aron Winter wanneer ze aan minuten maken tegen Spanje. In dat geval hebben ze net als de voormalige middenvelder van onder meer Ajax, Internazionale en Lazio drie WK-toernooien achter hun naam staan. Datzelfde geldt voor Dirk Kuijt en Arjen Robben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.