Van Persie bijt spits af voor Nederland, Xabi Alonso is fit

Met Robin van Persie maakt de eerste Nederlander in de knock out-fase van de Champions League zijn opwachting. De aanvaller start in de basis van Manchester United bij Real Madrid. De herstelde Xabi Alonso doet vanaf het begin mee bij de Madrilenen.

Van Persie bijt spits af voor Nederland, Xabi Alonso is fit

Real Madrid - Manchester UnitedVan Persie moet de viermans-defensie van Real Madrid aan het wankelen brengen. Hij doet dat met hulp van aanvallers Wayne Rooney en Danny Welbeck. Phil Jones speelt op het Engelse middenveld. Manager Alex Ferguson heeft Jonny Evans naast Rio Ferdinand in de defensie geposteerd.

Bij de Madrilenen was de deelname van Xabi Alonso onzeker, maar de middenvelder is op tijd hersteld van zijn liesblessure. Ook maakt Rafael Varane zijn opwachting in de formatie van trainer José Mourinho, die verder geen verrassingen kent. Zoals de afgelopen weken vervangt Diego Lopez de aan zijn hand geblesseerde Iker Casillas.

Klik hier voor opstelling.

Shakhtar Donetsk – Borussia Dortmund Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp heeft één verrassende naam ingevuld op het wedstrijdformulier voor het duel met Shakhtar Donetsk. De verwachting was dat Neven Subotic weer zijn vertrouwde plaats naast Mats Hummels zou innemen. Maar Klopp houdt vast aan Felipe Santana als tweede centrale verdediger. Marcel Schmelzer begint ondanks een voetblessure ook in de basis.

Bij Shakhtar Donetsk maakt de van Metalist Kharkiv overgenomen Braziliaan Taison zijn officiële debuut voor de Oekraïense club. Tomás Hübschman is voldoende hersteld van de mazelen om tegen Dortmund in de basis te beginnen.

Klik hier voor opstelling.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen