Van Overeem geeft hands toe: 'Had hem helaas niet klem'

Reacties

Joris van Overeem moest na afloop van het duel met ADO Den Haag (0-0) erkennen dat hij hands had gemaakt en ADO een strafschop had moeten krijgen. In het veld was de middenvelder van FC Dordrecht juist overtuigd dat hij de bal niet op zijn arm kreeg.

Van Overeem geeft hands toe: 'Had hem helaas niet klem'

In de eerste helft haalde Van Overeem een inzet van Wilson Eduardo van de lijn, waarbij hij zijn arm gebruikte. 'Ik was er echt van overtuigd dat het geen hands was en dat ik hem op mijn borst kreeg. Dat heb ik in het veld zelfs nog tegen Roland Alberg gezegd, maar het was dus hands', concludeerde Van Overeem bij FOX Sports na het zien van de beelden.

Om daar vervolgens grappend aan toe te voegen: 'Ik redde hem goed, alleen had ik hem helaas niet klem.' Van Overeem, die zijn handsbal niet met een strafschop bestraft zag worden, vervulde sowieso een hoofdrol, want in de slotfase raakte hij uit kansrijke positie de paal. 'Die moest er gewoon in', was de AZ-huurling opnieuw goudeerlijk.

Door de remise blijft Dordrecht laatste staan in de Eredivisie, het gat met nummer zeventien NAC Breda is nu drie punten. 'Het was een spannende wedstrijd die wel een winnaar verdiende, maar dat is helaas niet gebeurd. We zijn ook niet blij met een punt, want we hadden er drie nodig', oordeelde Van Overeem.

Niet panikeren
'Uiteindelijk moet je blij zijn met dit punt', stelde Dordt-trainer Ernie Brandts na afloop. 'Ik had al gezegd dat het een vechtwedstrijd zou worden omdat beide ploegen de punten keihard nodig hebben. We wilden ons met passie, strijd en vechtlust onderscheiden. Dat is voor ons de basis, maar omdat beide ploegen zoveel druk zetten was er van goed voetbal nauwelijks sprake. Er waren wat opstootjes vanavond, maar dat hoort er nu eenmaal bij', aldus Brandts, die de hoop op directe handhaving nog niet heeft opgegeven. 'Wij moeten nog naar NAC, dus we panikeren zeker niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.