Van Nistelrooy: 'Wat Ferguson presteert is buitenaards'

Ruud van Nistelrooy was vrijdagmiddag als voormalig speler van Manchester United aanwezig bij de onthulling van het standbeeld van manager Sir Alex Ferguson. Hoewel Van Nistelrooy in 2006 vertrok uit Manchester na een conflict met Ferguson, was hij vereerd om voor even terug te zijn.

Van Nistelrooy: 'Wat Ferguson presteert is buitenaards'

'Het is geweldig om terug keren', zegt Van Nistelrooy op de clubwebsite van United. 'Vooral omdat het een eerbetoon aan de manager betreft. Hij verdient alle lof', aldus Van Nistelrooy, die met The Red Devils in 2003 landskampioen én topscorer (foto onder) werd en een jaar later de FA Cup veroverde.

'Ik heb vijf geweldige jaren gehad en wil mijn respect betuigen. Ik ben Sir Alex erg dankbaar voor de kansen die hij me heeft gegeven', vertelt Van Nistelrooy. De inmiddels gestopte goalgetter zag in 2000 na een zware knieblessure een transfer naar Man Utd in duigen vallen, maar Ferguson hield geduld en haalde de aanvaller een jaar later alsnog op bij PSV. 'Ferguson is in staat om het beste in mensen naar boven te halen. Dat lukte hem bij mij ook. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Daar ben ik hem erg dankbaar voor', vervolgt Van Nistelrooy. 'Natuurlijk speelden er wat dingen op het einde, maar ik kan terugkijken op een geweldige tijd bij de club', aldus Van the Man, die totaal geen wrok koestert jegens Ferguson.

'Als hij aan een nieuw elftal bouwt, kan hij nu eenmaal meedogenloos zijn. Dat moet je hem nageven: de club is voor hem altijd het belangrijkst. En dat bewijst hij keer op keer. Ik vond het daarom ook niet moeilijk om te accepteren. Ik ben dankbaar voor vijf geweldige jaren. Bovendien gaf het me de kans om deel uit te maken van Real Madrid. Gelukkig beleefde ik ook daar een succesvolle periode.'

Dat Ferguson inmiddels 26 jaar de scepter zwaait bij Man United, kan Van Nistelrooy bijna niet bevatten. 'Dat is ongelooflijk. Tien jaar is in het voetbal al ontzettend lang voor een manager om bij een club te blijven. En hij blijft maar doorgaan. Over drie of vier jaar praten we al over dertig jaar. Het is niet van deze wereld. Zoals hij al zei: hij heeft de dood overleefd. Hij overleeft iedereen', besluit Van Nistelrooy.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's