Van Nieff schiet Dordrecht in spektakelstuk langs Eindhoven

FC Dordrecht heeft in eigen huis afgerekend met FC Eindhoven, dat op weg leek naar een stunt aan de Krommedijk (4-3). De koploper van de Jupiler League kwam in een spectaculaire wedstrijd echter uitstekend terug.

Al na zes minuten kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. Jens van Son schudde aan de rechterkant van het strafschopgebied Adnan Alisic van zich af en zag zijn voorzet tot doelpunt gepromoveerd worden door Jason Bourdouxhe. FC Dordrecht ging op zoek naar de gelijkmaker en was ook dichtbij, maar de lat en doelman Maik van den Kieboom stonden de 1-1 in de weg. Op slag van rust werd er wél gescoord, maar aan de andere kant.

Een counter werd door Donny de Groot afgerond met een kopbal en de wedstrijd leek beslist. Maar daar dacht Yoëll van Nieff anders over. Nadat hij in de 54ste minuut nog een vrije trap tegen de paal had geschoten, had hij in de 59ste minuut meer geluk. Van den Kieboom was opnieuw kansloos bij de vrije trap van de spelmaker. Zeven minuten later kopte De Groot echter 1-3 binnen, waardoor hij de wedstrijd opnieuw in vroegtijdig stadium leek te beslissen.

Maar Van Nieff schoot in de 72ste minuut schitterend de aansluitingstreffer in de kruising en negen minuten later zorgde invaller Jessy Mayele voor de verdiende gelijkmaker. Twee minuten later kreeg Mayele ook nog een mogelijkheid op 4-3, maar zijn inzet belandde op de paal.

Strafschop
De spectaculaire wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel, maar in de extra speeltijd trok de thuisclub alsnog de overwinning naar zich toe. Scheidsrechter Pol van Boekel gaf een strafschop na een overtreding van Maxime Gunst en Van Nieff schoot de penalty feilloos binnen. Op dat moment speelde FC Eindhoven al met tien man, aangezien Bourdouxhe kort daarvoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had ontvangen.

Door de overwinning heeft FC Dordrecht nu 38 punten uit zeventien wedstrijden, waarmee het koploper blijft in de Jupiler League. FC Eindhoven is nog steeds derde met dertig punten.