Van Marwijk neemt Koster en Van Bommel mee

Reacties

In het kielzog van Bert van Marwijk vertrekt een klein Nederlands contingent naar Saudi-Arabië. Mark van Bommel, Adrie Koster, Roel Coumans en VI-journalist Taco van den Velde gaan de pas benoemde bondscoach assisteren.

Van Marwijk neemt Koster en Van Bommel mee

Koster, Coumans en de van PSV afkomstige Van Bommel worden assistent-trainers van Van Marwijk. Van den Velde wordt aangesteld als manager operations.

'Dit is een mooie uitdaging', omschrijft Van Marwijk zijn nieuwe klus. 'Saudi-Arabië is al bezig aan de kwalificatie voor het WK van 2018. Ik hoop dat ik de ploeg met mijn ervaring verder op weg naar Rusland kan helpen.'

Van Marwijk: 'Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat aanbiedingen afgeslagen. Het grote verschil was dit keer dat ik alle vrijheid kreeg om mijn eigen staf in te richten. Bovendien is Saudi-Arabië een grootmacht in Azië, die zich helaas te lang niet voor een groot toernooi heeft geplaatst. Daar proberen we nu verandering in te brengen.'

De Nederlanders melden zich zondag in het kamp van de Saudische nationale ploeg, die op 3 september een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oost-Timor speelt in de tweede fase van de Aziatische WK-kwalificatiecyclus. Na afloop van de tweede ronde evalueren Van Marwijk en de Saudische bond hun samenwerking.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.