Van Marwijk loopt in Thailand tegen eerste Emiraten-domper aan

Bert van Marwijk heeft zijn eerste nederlaag geïncasseerd als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Thailand was op eigen veld te sterk.

Thailand
Thailand
2 - 1
Ver. Arab. Emir.

Van Marwijk zag hoe zijn ploeg nog wel een opgelopen achterstand – Teerasil Dangda zette een sterker Thailand in de 26ste minuut op voorsprong – ongedaan maakte. Op slag van rust was de duikkopbal van Ali Ahmed Mabkhout goed voor de gelijkmaker.

De Thaise 2-1 van Eakkanit Panya in de 51ste minuut bleek echter te veel van het goede voor de Emiraten. De pogingen van de gasten waren niet genoeg om The War Elephants de zege afhandig te maken. Onder anderen Mabkhout en invaller Ahmed Khalil lieten in de slotfase kansen onbenut.

Door het resultaat heeft Thailand de koppositie overgenomen van de Emiraten, die naar de derde plaats zijn afgezakt achter Vietnam. De nummer één plaatst zich voor de volgende fase van de kwalificatie voor het WK en de strijd om de Azië Cup. De nummer twee moet zich via een play-off alsnog zien te plaatsen voor de volgende fase van de kwalificatiereeks.