Van Marwijk: 'HSV hoort in de topzes van de Bundesliga'

Bert van Marwijk vindt dat zijn nieuwe club Hamburger SV veel te laag staat op de ranglijst van de Bundesliga. De woensdag gepresenteerde trainer stelt dat HSV om de bovenste plaatsen mee hoort te spelen, maar op dit moment geniet het de hoogste prioriteit om uit de gevarenzone te raken.

Van Marwijk: 'HSV hoort in de topzes van de Bundesliga'

Van Marwijk werd woensdag door HSV voorgesteld als nieuwe trainer. De voormalig Oranje-bondscoach, die een contract voor twee seizoenen tekende, volgt Thorsten Fink op, onder wie Die Rothosen afzakten naar de zestiende plaats op de ranglijst.

'We moeten zo snel mogelijk uit de onderste regionen zien weg te komen. De club staat er niet goed voor', aldus Van Marwijk. HSV heeft na zes duels pas vier punten en gaat zaterdag op bezoek bij Eintracht Frankfurt, dat dertiende staat en drie punten voorsprong heeft. Bij een zege in die wedstrijd kan HSV aansluiting bij de middenmoot krijgen.

Van Marwijk bekeek het gewonnen bekerduel met Greuther Fürth (1-0) van dinsdagavond vanaf de tribune. Hij zag enkele 'goede dingen', maar beseft dat er nog veel werk aan de winkel is. 'Ik vind dat een club als HSV normaal gesproken voor de plaatsen één tot en met zes moet spelen', vervolgt de oud-bondscoach van het Nederlands elftal, die bij zijn nieuwe club een weerzien wacht met Rafael van der Vaart. 'Rafael is een echte liefhebber en is sterk aan de bal, maar als het in een team minder goed gaat, lijdt zijn spel daar onder.'

De trainer maakte bekend dat elke speler weer met een schone lei begint. De bannelingen Slobodan Rajkovic, Michael Mancienne, Gojko Kacar en Robert Tesche keren in dat licht terug bij de selectie. Van Marwijk heeft er daarnaast bewust voor gekozen om geen informatie in te winnen bij landgenoten Huub Stevens en Martin Jol, die eerder trainer waren van HSV. 'Ik wil namelijk open en zonder kennis van voorgeschiedenis aan deze klus beginnen', legt Van Marwijk uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen