Van Marwijk begint goed aan lange weg richting WK in Qatar

Reacties

Bert van Marwijk is de lange weg richting het WK 2022 in Qatar begonnen met een overwinning. De Verenigde Arabische Emiraten waren tijdens de allereerste kwalificatiewedstrijd te sterk voor Maleisië, dat in eigen huis nog wel razendsnel voorsprong was gekomen.

Van Marwijk begint goed aan lange weg richting WK in Qatar
Maleisië
Maleisië
1 - 2
Ver. Arab. Emir.
Ver. Arab. Emir.

Sterspeler Ali Mabkhout maakte beide treffers voor de Emiraten, die op het WK 1990 in Italië voor het laatst van de partij waren op een mondiale eindronde. De aanvaller van Al-Jazira is pas 28 jaar, maar hoort nu al bij de meest trefzekere spelers in de historie van de nationale ploeg.

Mabkhout leidde de Emiraten begin dit jaar nog naar de halve finale op het toernooi om de Azië Cup door in totaal vier keer te scoren. Toen was de Italiaan Alberto Zaccheroni de bondscoach. Van Marwijk moet als zijn opvolger eindelijk weer eens voor een WK-deelname zorgen.

Ali Mabkhout in actie tijdens het WK-kwalificatieduel met Maleisië.
Ali Mabkhout in actie tijdens het WK-kwalificatieduel met Maleisië.

De weg is nog lang. De kwalificatiereeks in Azië bestaat uit drie verschillende ronden. Deze week is de tweede ronde van start gegaan. Alleen de acht groepswinnaars en de vier beste nummers twee gaan naar de laatste fase, waarin vier directe WK-tickets te verdienen zijn en één play-offticket.

Voor het zover is moeten Van Marwijk en zijn mannen dus eerst afrekenen met de vier andere landen in Groep G. Behalve Maleisië zijn dat Indonesië, Thailand en Vietnam. De volgende wedstrijd is op 10 oktober, thuis tegen Indonesië. In juni volgend jaar is de huidige fase voltooid.

Myanmar
Myanmar
0 - 2
Japan
Japan

Ook Japan kwam deze dinsdag in actie in de WK-kwalificatiereeks. Met Ritsu Doan in de basis was de Aziatische grootmacht, vorig jaar nog achtste finalist op het WK in Rusland, te sterk voor Myanmar. De naar PSV verkaste Doan speelde 65 minuten mee. Shoya Nakajima en Takumi Minamino scoorden voor Japan.

WK Kwalificatie Azië

Stand Ronde 2 Groep G WK Kwalificatie Azië 2022 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ver. Arab. Emir.
8
6
0
2
23-7
+16
18
2
Vietnam
8
5
2
1
13-5
+8
17
3
Maleisië
8
4
0
4
10-12
-2
12
4
Thailand
8
2
3
3
9-9
0
9
5
Indonesië
8
0
1
7
5-27
-22
1
* Actueel tot en met 22 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ver. Arab. Emir.
Meer over Ver. Arab. Emir.
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.