Van Manchester United naar de Eredivisie: een zeldzaamheid

Reacties

Met de komst van Zidane Iqbal heeft FC Utrecht een bijzondere slag geslagen op de transfermarkt. Het komt namelijk niet heel vaak voor dat een speler van Manchester United naar de Eredivisie verkast.

Van Manchester United naar de Eredivisie: een zeldzaamheid
© Pro Shots

Bijzonder genoeg vond NEC samen met Ajax het vaakst de weg naar de kantoren op Old Trafford, beide clubs haalden in het verleden drie spelers op bij Man Utd. De terugkeer van Daley Blind in 2018 is natuurlijk bekend als succesverhaal bij Ajax, tientallen jaren daarvoor haalde Ajax met Arnold Mühren en Frank Stapleton twee spelers transfervrij op bij Man Utd.

NEC vond in Man Utd een gewillige verhuurder. In 2006 werden David Jones en Chris Eagles gehuurd door de club uit Nijmegen, beiden stonden een half jaar onder contract bij NEC. Marnick Vermijl (hoofdfoto, in duel met Samuel Armenteros van Feyenoord) is de derde speler die NEC huurde van Man Utd en hij speelde nagenoeg alles in het seizoen 2013/14. Hij sloot zijn tijd in Nijmegen echter wel af met degradatie uit de Eredivisie.

De recentste Man Utd-transfer in de Eredivisie stond voor de deal tussen FC Utrecht en de Engelsen op naam van RKC Waalwijk. De Brabanders hoefden echter niet om tafel met de club: keeper Joel Pereira werd in 2021 transfervrij overgenomen. De goalie vertrekt aan het einde van dit seizoen uit Waalwijk.

Het had overigens niet veel gescheeld of Feyenoord had ook in onderstaand rijtje gestaan. De Rotterdammers hoopten in 2021 aanvaller Amad Diallo te huren van Feyenoord en waren dicht bij zijn komst, maar Diallo raakte geblesseerd en besloot te revalideren in Engeland.

Speler Naar Jaar
Zidane Iqbal FC Utrecht 2023
Joel Pereira RKC Waalwijk 2021
Daley Blind Ajax 2018
Marnick Vermijl NEC 2013
Chris Eagles NEC 2006
David Jones NEC 2006
Frank Stapleton Ajax 1987
Arnold Mühren Ajax 1985

Data via Transfermarkt, alleen spelers die rechtstreeks van Manchester United naar de Eredivisie vertrokken

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.