Van Leeuwen over Ziyech: 'Fase van informeren is voorbij'

Reacties

Er zijn nog vijf clubs in de race voor Hakim Ziyech. Dat heeft Ted van Leeuwen, technisch directeur van FC Twente, woensdag na het oefenduel met Southampton (1-2) verteld aan FOX Sports. Het is nog onduidelijk of de 23-jarige spelmaker er volgende week bij de start van de Eredivisie tegen Excelsior bij is.

Van Leeuwen over Ziyech: 'Fase van informeren is voorbij'

Sinds bekend werd dat een faillissement van Twente voorlopig is afgewend, is de belangstelling voor Ziyech in sneltreinvaart op gang komen. 'En nu zijn er nog een stuk of vijf clubs over', zegt Van Leeuwen in gesprek met FOX Sports. 'De fase van informeren is voorbij. Er beginnen nu getallen op papier te komen. Er wordt links en rechts onderhandeld.' Er zou een bod van AS Roma zijn afgewezen.

Van Leeuwen kan nog niet zeggen of Ziyech er volgende week zaterdag tegen Excelsior in de eerste thuiswedstrijd van de Eredivisie nog bij is. 'Dat is heel moeilijk te zeggen. Soms valt er een pauze van vijf dagen, maar het kan ook zo rond zijn. Hoe snel het nu gaat, hangt af van die clubs en van Hakim zelf. Hij bepaalt waar hij naartoe gaat. Hakim is er klaar voor.'

Vóór de transferdeadline van 31 augustus is Ziyech in ieder geval vertrokken uit Enschede, zoveel is zeker. 'Wij gaan ervan uit dat hij voor die tijd weg is', stelt trainer René Hake. Of zijn belangrijkste speler er bij de start van de Eredivisie nog is, vindt Hake lastiger. 'Als je me nu vraagt of hij volgende week speelt, dan zeg ik dat hij speelt. Maar dat kan morgen anders zijn.'

Van de miljoenen die Twente voor Ziyech ontvangt, kan de club geen cent herinvesteren. Geld om transfersommen te betalen is er niet in Enschede, ook niet als andere begeerde spelers als Hidde ter Avest of Kamohelo Mokotjo nog worden verkocht. Van Leeuwen moet het daarom hebben van huurconstructies, zoals bij Enes Ünal en Yaw Yeboah het geval was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.