Van Leeuwen kiest voor het avontuur bij Esbjerg fB

Reacties

Ted van Leeuwen is de nieuwe sportief directeur van het Deense Esbjerg fB. De ex-sportjournalist verlaat FC Twente, waar hij technisch manager was.

Van Leeuwen kiest voor het avontuur bij Esbjerg fB

Van Leeuwen had in Enschede nog een contract tot het einde van dit seizoen en een optie voor nog een jaar. Directeur Jan van Halst gaf eerder tegenover Voetbal International echter al aan dat Van Leeuwen graag wilde vertrekken.

Van Leeuwen, wiens laatste opvallende daad voor FC Twente de verkoop van Hakim Ziyech aan Ajax was, vertelde al in september een aanbieding van het Esbjerg fB op zak te hebben. 'Er zijn meerdere opties, ik twijfel nog.'

Esbjerg is momenteel na twaalf speelronden de hekkensluiter in de Deense Superliga. Vorig seizoen eindigde de club als elfde van de twaalf ploegen op het hoogste niveau in Denemarken.

Van Leeuwen toont zich op de clubsite van zijn nieuwe werkgever bescheiden. 'Ik ben geen wonderdokter. Esbjerg zit in een situatie waarin er behoefte is aan actie. Normaal werk ik aan projecten die één tot twee jaar duren, maar die tijd is er nu niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.