Van Ingen wil niets weten van koerswijziging NEC

Reacties

Na de glansrijke promotie van NEC klonk in Nijmegen uit alle kelen lof over de 'nieuwe koers', waarbij werd gekozen voor Nederlands(talig)e krachten. Nog maar net terug op het hoogste niveau is de club alweer een hoop buitenlandse spelers rijker. Weg nieuwe koers? 'Onzin', reageert directeur Bart van Ingen.

Van Ingen wil niets weten van koerswijziging NEC

NEC degradeerde in 2014 door toedoen van een curieus samenraapsel van talen en culturen uit de Eredivisie, maar kroonde zich vorig seizoen met voornamelijk Nederlands(talig)e voetballers tot kampioen van de Jupiler League.

Maar amper begonnen aan het seizoen 2015-16 is de selectie van trainer Ernest Faber alweer een IJslandse keeper, een Poolse centrumverdediger, een Engelse back, een Portugese middenvelder en - net voor drie jaar vastgelegd - in de persoon van Sam Lundholm (21) een Zweedse vleugelspits rijker.

Wijsheid
'Elf van de twintig spelers zijn Nederlandstalig en dat is ook nog altijd waar we het eerst naar kijken', countert directeur Bart van Ingen (foto) tegenover Voetbal International. 'Feit is dat buitenlandse jongens doorgaans twintig tot veertig procent goedkoper zijn dan gelijkwaardige, of vaak zelfs mindere kandidaten uit Nederland. Wat is wijsheid? Andere clubs halen zes of zeven huurlingen. Is dat dan wel goed voor je samenhang?'

'Dan je heb misschien wel Nederlandstalige jongens, maar niet je kapitaal op het veld', vervolgt Van Ingen. 'Wij zijn genoodzaakt andere keuzes te maken en selecteren daarbij wel nadrukkelijk op cultuur, identiteit en mentaliteit. Zo houden we de eenheid in het oog.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.