Van Hintum bezig aan zijn laatste maanden bij Willem II

Willem II ziet na dit seizoen geen rol meer weggelegd voor technisch manager Marc van Hintum. Trainer Jurgen Streppel kan wel op een langer verblijf rekenen.

Van Hintum bezig aan zijn laatste maanden bij Willem II

Van Hintum is het slachtoffer van de onzekere sportieve toekomst bij Willem II. De Tilburgse club overweegt zelfs de functie technisch manager geheel te schrappen uit budgettaire overwegingen, zo stelt algemeen directeur Marco Faber.

Het aanstaande vertrek van Van Hintum is niet echt een verrassing. De technisch manager gaf onlangs in Voetbal International al aan dat hij zich moeilijk kon vinden in de strategie die de Tilburgse club voor ogen had.

Van Hintum had de selectie graag in elke linie versterkt, maar Willem II wilde geen financiële risico's nemen. Ook baalde de ex-international van het feit dat hij de spelers met een aflopend contract geen duidelijkheid kon geven over hun toekomst, juist doordat hij zelf niet wist waar hij aan toe was.

Willem II ziet wel perspectieven voor Streppel als trainer van de Tricolores. De coach heeft net als Van Hintum een aflopend contract, maar wel met daarin een optie voor een langer verblijf bij handhaving in de Eredivisie. 'We hebben hem aangegeven dat de club graag met hem verder wil, ongeacht op welk niveau de club volgend seizoen actief is', aldus Faber.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen