From zero to hero: Hart (37) eist hoofdrol op in halve finale beker

Reacties

Cetlic staat in de finale van de Schotse beker. Dat heeft de club te danken aan doelman Joe Hart, die tijdens de strafschoppenserie een hoofdrol vertolkte.

From zero to hero: Hart (37) eist hoofdrol op in halve finale beker
© Pro Shots

Door vroege goals van Bojan Miovski (Aberdeen) en oud-Ajacied Nicolas Kühn (Celtic) keek het publiek lang tegen een 1-1 tussenstand aan. Celtic wist in de tweede helft via James Forrest alsnog de leiding te grijpen. Zijn goal leek genoeg voor de zege, maar in blessuretijd incasseerde Hart de gelijkmaker, waardoor er een half uur verlengd moest gaan worden.

En daarin gaf Celtic wéér de voorsprong weg. Matt O'Riley scoorde in de 105ste minuut van de wedstrijd, maar een minuut voor het einde van de verlenging wist Angus MacDonald nog een strafschoppenserie af te dwingen. 

Daarin eiste Hart de hoofdrol op. De 37-jarige doelman ging van zero to hero. Nadat Ryan Duncan namens Aberdeen op de paal schoot, besloot Hart zelf achter de bal te staan, maar ook hij raakte het aluminium. Kort daarna stopte Hart de strafschop van Killian Phillips, waardoor Celtic in de finale van de beker staat. Die zal worden gespeeld tegen Rangers of Hearts.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.