Van Hanegem twijfelt over chemie Van Persie en Sneijder

Reacties

Willem van Hanegem is in aanloop naar het WK in Brazilië vooral benieuwd naar de verhoudingen binnen het Nederlands elftal. De voormalige topspeler van Feyenoord en Oranje volgt met name de verrichtingen van Robin van Persie en Wesley Sneijder.

Van Hanegem twijfelt over chemie Van Persie en Sneijder

Tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales (2-0 overwinning ) zag Van Hanegem al snel dat beide spelers nog niet goed op elkaar afgestemd zijn. 'Je ziet in deze voorbereiding aan Van Persie: die is constant aan het nadenken hoe hij ten opzichte van Sneijder moet bewegen', aldus Van Hanegem in gesprek met AD.

'Het zijn allebei geen types die kunnen wachten. Die willen constant de bal hebben, en zoveel mogelijk in de buurt van het doel. Anders voelen ze zich al snel nutteloos', legt Van Hanegem uit. 'Ik vind het altijd leuk op die manier te kijken en vaak word je dan ook bevestigd in wat je eigenlijk al weet. Bijvoorbeeld dat Sneijder bij de eerste aanvallen steeds alles zelf op doel schiet.'

Ontwikkeling
Behalve de verrichtingen van de sterspelers Van Persie, Sneijder en Arjen Robben kijkt Van Hanegem met speciale aandacht naar de jonge talenten in de WK-selectie, onder wie Terence Kongolo. 'Dat gaat nou een goede verdediger worden', zegt  De Kromme over de Feyenoorder

'Kijk maar hoe vaak hij nu al het goede moment kiest om voor zijn man te komen in duels. Geweldig vind ik dat. Maar ik zeg daarbij: dat dacht ik ook van Bruno Martins Indi en die staat al een jaar stil in zijn ontwikkeling', aldus  Van Hanegem over de centrale verdediger van Feyenoord.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.