Van Hanegem over Luuk de Jong in Oranje: 'Niet beter dan Weghorst'

Reacties

Oud-voetballer Willem van Hanegem snapt niet zo goed waarom Luuk de Jong nog steeds aan een terugkeer in Oranje wordt gelinkt. De 52-voudig international vindt de PSV-spits niet beter dan Wout Weghorst.

Van Hanegem over Luuk de Jong in Oranje: 'Niet beter dan Weghorst'
© Pro Shots

De Jong heeft meerdere malen aangegeven dat hij gestopt is als international, maar inmiddels is vanuit de media het idee geopperd om De Jong mee te nemen richting het EK. Voor Van Hanegem voelt dat als onlogisch. 'De Jong heeft toch gewoon gezegd: veel succes met de kwalificatiereeks Ronald Koeman, maar mij niet meer oproepen alsjeblieft. Nu we het ticket voor het EK binnen hebben, zou hij er misschien anders over denken. Als dat al zo is, is dat jammer. Alleen voor de buitencategorie zou je misschien nog een uitzondering kunnen maken. Dat is De Jong natuurlijk helemaal niet', vindt Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Hij is niet beter dan Weghorst', stelt de 79-jarige oud-voetballer. 'Die doet weleens gek of, liever gezegd, een tikkeltje overdreven, maar hij stond er wel steeds. Die verdiende zijn plek in de kwalificatie.' Van Hanegem zou voor Joshua Zirkzee gaan. 'En misschien komt Memphis nog een keer fit terug. Maar De Jong, dat is gewoon een gepasseerd station.'

Poll (gesloten) Wie zou je meenemen naar het EK?
  • 43% Luuk de Jong (391 stemmen)
  • 57% Wout Weghorst (518 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.