Van Ginkel zeker van zijn zaak: 'Dit is de juiste keuze'

Reacties

Mede vanwege de ideeën van José Mourinho en Mark Hughes heeft Marco van Ginkel gekozen om na zijn verblijf bij AC Milan als Chelsea-huurling naar Stoke City te gaan.

Van Ginkel zeker van zijn zaak: 'Dit is de juiste keuze'

'Er waren meerdere opties en ik heb uiteindelijk zelf voor Stoke City gekozen', zegt Van Ginkel op de site van Wasserman, dat zijn belangen behartigt. 'Stoke City heeft de laatste jaren namelijk goed gepresteerd en staat te boek als een goed voetballend elftal. Ik denk dat ik daar goed zal passen.'

Gesprekken met manager Mark Hughes bevestigden de gedachten van Van Ginkel. 'Hij heeft een goed beeld van de club en de manier waarop hij zijn elftal wil laten voetballen kunnen schetsen.'

Ook bij Chelsea, dat hem voor een jaar verhuurt aan Stoke City, is de keuze positief ontvangen. 'Omdat mijn coach bij Chelsea (Mourinho, red.) het belangrijk vond dat ik komend seizoen in de Premier League zou spelen', vertelde Van Ginkel.

Van Ginkel had voor dit seizoen weinig uitzicht op speelminuten bij Chelsea. De ex-speler van Vitesse ging er daarom al vanuit dat hij na zijn verhuurperiode bij AC Milan opnieuw zou worden gestald bij een andere club. Hoewel ook Sunderland, Newcastle United en Southampton in de race waren, is Stoke-on-Trent zijn nieuwe bestemming geworden. Van Ginkel vliegt direct naar Singapore, waar de selectie momenteel verblijft voor een oefentrip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.