Van Ginkel niet bezig met PSV-terugkeer: 'Eerst fit worden'

Reacties

Nu Marco van Ginkel zijn rentree heeft gemaakt wil de 23-jarige middenvelder zich puur richten op weer helemaal fit worden. De Chelsea-middenvelder is nog niet bezig met de vraag waar hij na de winterstop zijn speelminuten maakt.

Van Ginkel niet bezig met PSV-terugkeer: 'Eerst fit worden'

Van Ginkel deed na een maandenlange afwezigheid door een hardnekkige knieblessure maandag een uur mee met de Londense beloften in het duel met Everton. Vorig seizoen maakte Van Ginkel nog indruk als huurling in Eindhoven.

De voormalige middenvelder van Vitesse, AC Milan en Stoke City kwam vorig jaar in de winter naar PSV en werd de missing link op het Eindhovense middenveld. Zijn cijfers: dertien competitiewedstrijden, elf keer winst en acht doelpunten. PSV had hem maar al te graag opnieuw willen huren, maar Van Ginkel was niet honderd procent fit. Hij wilde eerst revalideren van een knieblessure.

Toen de overgang van Van Ginkel van de baan was, haalde PSV Siem de Jong als diens vervanger. Volgens technisch manager Marcel Brands ook iemand met scorend vermogen. Na eenderde van de competitie is het nog altijd wachten op de eerste treffer in de Eredivisie. Met andere woorden: de doelpunten van de voormalige Vitesse-middenvelder worden nog altijd gemist. Een (tijdelijke) terugkeer naar Eindhoven zou niemand slecht uitkomen.

'Of dat aan de orde is…', reageert Van Ginkel lachend op de vraag in gesprek met Voetbal International. 'Ik heb geen idee. PSV heeft aardig wat middenvelders op dit moment. Zelf ben ik nog niet bezig met komende winter. Ik wil eerst weer helemaal fit worden. Natuurlijk zou ik liegen als ik zou zeggen dat afgelopen jaar niet top is verlopen. Voor mij en voor PSV. Het was een geweldig half jaar. Of ik nog contact heb met Marcel Brands? Zeker. Maar dan moet je niet denken dat het direct gaat over een terugkeer of zo. Dat contact is gewoon uit interesse. Je hebt na zo’n half jaar toch een band met elkaar opgebouwd. Dan vraagt hij hoe het met mijn blessure gaat en ik naar de situatie bij PSV. Daar moet je niks achter zoeken.'

Lees woensdag in de nieuwe VI een uitgebreid verhaal over Bart Ramselaar, die zich onverwacht als een van de troonopvolgers van Van Ginkel heeft ontpopt op het PSV-middenveld. Het verhaal is nu al op VI Premium te lezen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.