'Van Gaal zou absoluut nog een nieuwe klus aankunnen'

Reacties

Louis van Gaal viert volgende maand zijn 65ste verjaardag en Voetbal International staat daarbij stil met een verjaardagsbijlage, waarin herinneringen aan een van de meest succesvolle oefenmeesters in de Nederlandse sportgeschiedenis centraal staan.

'Van Gaal zou absoluut nog een nieuwe klus aankunnen'

Daley Blind debuteerde onder Van Gaal bij het Nederlands elftal en werd daarna door hem naar Manchester United gehaald. Daar werd de manager op 23 mei ontslagen. 'Van Gaal wist dat het geen makkelijke klus zou worden om Manchester United nieuwe successen te bezorgen', aldus Blind. 'Maar hij was ervan overtuigd dat het zou lukken, anders was hij er niet aan begonnen. Dat vertrouwen is hij naar ons ook altijd blijven uitstralen. Ook in de periode dat de druk steeds hoger werd, in zijn tweede seizoen.'

'Het goede was dat hij die druk altijd bij zijn selectie probeerde weg te houden', vervolgde Blind tegen Voetbal International. 'Van Gaal is een trainer die zijn spelers uit de wind zet. Terwijl de kritiek van buitenaf op onze prestaties steeds pittiger werd. Zelf heeft Van Gaal maandenlang vragen van de pers moeten beantwoorden over zijn toekomst. De geruchten over zijn ontslag bleven maar rondzingen, terwijl het onduidelijk was of daar een kern van waarheid in zat. In de spelersgroep hebben we niks aan hem gemerkt. Hij bleef met volle overgave aan de ontwikkeling van zijn ploeg werken. Intussen werden de geruchten over zijn vertrek steeds sterker.'

'Nadat we de FA Cup hadden gewonnen vertelden Engelse journalisten in de mixed-zone dat zijn ontslag definitief was. Ik wist niet of ik het moest geloven, want dat hoorden en lazen we al maanden. Twee dagen later bleek het te kloppen. Ik vind dat Van Gaal al die kritiek niet heeft verdiend. Als trainer en als mens heb ik hem hoog zitten. Maar de voetbalwereld is soms hard. Of dit zijn laatste kunstje was zou ik echt niet weten. Van Gaal werkte bij United tot de laatste dag zó gedreven, wat dat betreft zou hij absoluut nog een nieuwe klus aankunnen. Maar mocht het hierbij blijven, dan kan hij terugkijken op een fantastische carrière', besloot Blind.

In de verjaardagsbijlage komen tal van prominenten aan het woord over hun samenwerking met Louis van Gaal. Onder anderen Dick Advocaat, Danny Blind, Frank de Boer, Dirk Kuijt, Marc Overmars en Arjen Robben halen herinneringen op. De nieuwe editie van Voetbal International kan hier online besteld worden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.