Van Gaal zes wedstrijden zonder spugende Evans

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Jonny Evans en Papiss Cissé zwaar bestraft voor hun wangedrag woensdag tijdens het duel tussen Newcastle United en Manchester United (0-1). Vanwege spugen zijn zij respectievelijk zes en zeven wedstrijden geschorst.

Van Gaal zes wedstrijden zonder spugende Evans

Cissé bekende donderdag al schuld. 'Ik moet me verontschuldigen. Tegenover mijn team, onze supporters en aan Jonny Evans. Daarnaast wil ik ook mijn excuses maken aan alle voetbalfans ter wereld. Ik reageerde op iets wat ik niet leuk vond. Soms is het moeilijk in zulke situaties niet te reageren, zeker in het heetst van de strijd.' Aangezien de spits uit Senegal nog een voorwaardelijke straf open had staan, is hij zeven wedstrijden niet inzetbaar.

Evans ontkende een dag na de wedstrijd te hebben gespuugd. 'Toen ik vanochtend wakker werd, schrok ik enorm van alle media-aandacht over het incident van gisteravond. Ik wil graag duidelijk maken dat ik niet heb gespuugd naar Papiss Cissé.' De FA acht het spugen echter bewezen en schorste Evans zes wedstrijden. Een hard gelag voor manager Louis van Gaal, die de verdediger dus voorlopig moet missen in de jacht op de vierde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.