Van Gaal: 'Wij doen niet onder voor Chelsea'

Reacties

Volgens Louis van Gaal is het verschil tussen Chelsea en Manchester United veel minder groot dan de ranglijst doet vermoeden. Hij ziet de titel volgend seizoen dan ook als reële doelstelling.

Van Gaal: 'Wij doen niet onder voor Chelsea'

Op dit moment staat United liefst vijftien punten achter op Chelsea, dat zich zondag waarschijnlijk tot kampioen kroont. 'Dat komt doordat we een erg slechte seizoenstart hebben beleefd', aldus Van Gaal. 'Als je die wegdenkt, doen we volgens mij niet onder voor Chelsea.' Desalniettemin verloor United twee weken geleden van Chelsea, al was de 1-0 nederlaag volgens Van Gaal toen totaal niet terecht. Het duel op Old Trafford eindigde eerder dit seizoen in 1-1.

Van Gaal denkt dat zijn selectie op een paar plekken na gelijkwaardig is aan Chelsea. 'Volgend seizoen moeten we ervoor zorgen dat onze selectie iets beter in balans is. Ook hebben we een betere start nodig', vervolgt hij. 'Maar nogmaals: het niveauverschil met Chelsea is echt niet groot. Dat heb je aan de onderlinge duels wel kunnen zien. Het gat op de ranglijst is nu groot, maar dat kan volgend jaar zomaar anders zijn.'

Ook aanhoudend blessureleed in zijn spelersgroep heeft Van Gaal parten gespeeld. Zaterdag tegen West Bromwich Albion moet hij het bijvoorbeeld zonder Michael Carrick, Jonny Evans en Luke Shaw stellen. 'Voor alle blessures die we gehad hebben zijn veel oorzaken te noemen. Toen we minder last hadden van blessures, zoals in de tweede seizoenshelft, hebben we meer punten gepakt', stelt de Nederlander, die nog een aantal punten nodig heeft om zich van een plek in de topvier te verzekeren.

Blind
Daley Blind hoopt tegen West Brom een grote stap richting deelname aan de Champions League te zetten. 'We hebben wat goed te maken', verwijst hij naar de 3-0 nederlaag tegen Everton van zondag. 'Het liefst had ik afgelopen maandag al tegen West Brom gespeeld, zo baalde ik van de wedstrijd tegen Everton. We zijn het aan onze supporters verplicht om tegen West Brom beter voor de dag te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.