Van Gaal: 'Wenger zegt altijd de juiste dingen'

Reacties

De prestigieuze FA Cup zou fraai op het palmares van Louis van Gaal staan. Maar de manager van Manchester United verliest de andere doelstelling niet uit het oog.

Van Gaal: 'Wenger zegt altijd de juiste dingen'

Maandag wacht Manchester United op Old Trafford met Arsenal een lastig obstakel voor een plaats bij de beste vier in het FA Cup-toernooi. Van Gaal wil graag die Engelse beker winnen in zijn eerste seizoen met Manchester United. Maar die enig resterende tastbare hoofdprijs legt het qua belang af tegen een andere doelstelling.  

'Een plaats bij de beste vier in de competitie is belangrijk voor de club, want als je de FA Cup wint, zit je nog niet in de Champions League', wees Van Gaal op de prioriteiten. 'De beker is fantastisch voor de manager, maar ons doel is een plaats bij de topvier in ons eerste seizoen samen.' 

Daarmee zit hij op één lijn met collega Arsène Wenger, die met Arsenal weliswaar weinig prijzen heeft gepakt, maar wel steeds kwalificatie voor de Champions League heeft afgedwongen. Volgens de Franse manager staat een plaats bij de eerste vier in de Premier League gelijk staat aan een prijs.

Van Gaal geeft hem daarin gelijk. 'Ik denk dat Wenger altijd de juiste dingen zegt. Voor elke club is de Champions League het hoogste. Bij de eerste vier eindigen is een fantastische prestatie, en dat geldt nog meer voor Manchester United.'

In de Premier League liggen Arsenal en Manchester United als nummer drie en vier op koers om zich te plaatsen voor de (voorronden van de) Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.