Van Gaal wacht op interlands: 'Problemen daarna opgelost'

Van alle aanwinsten die Manchester United deze zomer binnenhaalde, kan manager Louis van Gaal zaterdag bij Burnley alleen beschikken over de meest recente aankoop: Ángel di María. De werkvergunning voor Marcos Rojo is nog niet binnen, terwijl United met een flink aantal blessures te kampen heeft. Daarnaast zullen er nog de nodige wijzigingen gaan plaatsvinden in de selectie.

Van Gaal wacht op interlands: 'Problemen daarna opgelost'

'We hebben nu tien geblesseerden, eentje meer dan vorige week', sombert Van Gaal. 'Shinji Kagawa heeft een hersenschudding', benoemt de manager zijn laatste blessuregeval. Di María, die eerder deze week overkwam van Real Madrid, staat voor zijn debuut. De drie andere aanwinsten Luke Shaw, Ander Herrera en Marcos Rojo moeten hun officiële debuut nog uitstellen.

Rojo heeft zijn werkvergunning nog altijd niet binnen. 'Hij is in het buitenland om alles te regelen. Het verschil met Di María is dat Rojo alleen een Argentijns paspoort heeft en Di María ook een Italiaans', legt Van Gaal de situatie van de twee Argentijns internationals uit. En wat Herrera betreft: 'Hij is nog geblesseerd, maar ik denk dat hij snel weer aansluit.'

Datzelfde hoopt Van Gaal over de andere blessuregevallen. 'Veel van hen zullen na de interlandonderbreking weer fit zijn, dus dan zijn onze problemen opgelost. Dat we uitgeschakeld zijn in de League Cup is triest, maar de blessures zijn daar zeker debet aan geweest', verwijst Van Gaal nog even naar de beschamende 4-0 oorwassing tegen derdedivisionist MK Dons.

De matige resultaten tot nu toe (één punt uit twee competitieduels) doen de roep om versterkingen alleen maar toenemen. Van Gaal bevestigt dat er voor maandagavond nog spelers gaan komen. 'Ik kan niets over transfers zeggen, omdat dat de prijs van die spelers zou opdrijven', weet hij. 'Zodra er nieuws is, maakt de club het bekend. We kunnen niet op ieder gerucht gaan reageren. Daarnaast zullen er ook nog spelers vertrekken, dus ik heb de jongens bij de lunch ook verteld dat er na het weekend zomaar een andere selectie kan staan. We wachten af.'

Bekijk hier al onze video's