Van Gaal trapt af: fitheid, regels en discipline speerpunten

Reacties

Louis van Gaal trapt na een paar dagen rust af bij Manchester United. De kersverse manager van de Engelse topclub staat woensdagochtend voor het eerst voor de spelersgroep van The Red Devils. Dat terwijl Oranje pas zondag weer voet zette op Nederlandse grondgebied na een subliem WK.

Van Gaal trapt af: fitheid, regels en discipline speerpunten

En dat Van Gaal zijn entree maakt op het trainingscomplex van United zullen de spelers merken. De 62-jarige oefenmeester stelt dat er heel veel arbeid verzet moet worden om de club terug naar de Engelse top te brengen. Vorig seizoen eindigde United op de zevende plaats in de Premier League, een eindklassering die de Mancunians onwaardig is.

'Maar alles wat ik doe vind ik leuk', vertelde Van Gaal na de gewonnen troostfinale tegen Brazilië van zaterdag al voor zijn ultrakorte vakantie. 'Ik werk met jonge mensen en het kost me totaal geen moeite. Ik vind het helemaal niet erg dat ik woensdag al moet beginnen. Een nieuwe uitdaging, nieuwe mensen. Ik heb van de dagorganisatie pas twee mensen ontmoet daar, en natuurlijk ook de twee eigenaren. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit.'

In de jacht op nieuwe successen is fitheid van essentieel belang, iets dat overduidelijk terug te zien was bij Oranje tijdens het WK. Die lijn is de afgelopen weken al ingezet. Tijdens de afwezigheid van Van Gaal werden de trainingen geleid door zijn assistenten Ryan Giggs, Albert Stuivenberg en Marcel Bout. Ondanks de drukke werkzaamheden in de afgelopen maanden bij het Nederlands elftal maakte Van Gaal zijn plannen al kenbaar bij de clubleiding van Manchester United.

Lunchen
Behalve fitheid is ook discipline een van de speerpunten van de ervaren coach. Zo stelde hij het verplicht dat de spelers gezamenlijk lunchen, zitten er sancties vast aan te laat komen en is een juiste houding aan tafel ook een vereiste. Onderuitgezakt zitten tijdens de lunch is passé. De werkwijze van Van Gaal zorgde in het verleden regelmatig voor frictie bij de clubs waar hij onder contract stond. Voordeel voor de voormalige bondscoach is dat het gros van de spelers bekend is met de harde hand van Sir Alex Ferguson, de voormalige coach van United.

Van Gaal zal deze weken moeten improviseren aangezien de WK-gangers nog genieten van hun vakantie, onder wie Robin van Persie. Ondertussen versterkte United zich deze zomer met Luke Shaw en Ander Herrera en de verwachting is dat er in de komende weken nog meer nieuwe aanwinsten volgen. Zo ziet de Nederlandse oefenmeester de Chileen Arturo Vidal graag naar Old Trafford komen.

Amerika
Vrijdag vertrekt Van Gaal met zijn selectie naar Los Angeles voor een tournee van twee weken door de Verenigde Staten. Op zaterdag 16 augustus maakt Van Gaal zijn officiële debuut bij Manchester United. Swansea City, de ploeg van Oranje-international Michel Vorm, komt die dag op bezoek op Old Trafford. Het tijdperk-Van Gaal bij United is begonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.