Van Gaal prijst veerkracht United en 'vriend' Memphis

Manchester United-manager Louis van Gaal ziet in de krappe zege op Watford het bewijs dat de mentaliteit van zijn elftal uitstekend is. Dat Memphis Depay scoorde bij zijn rentree in basis kon Van Gaal eveneens bekoren.

United dreigde drie minuten voor tijd puntenverlies te gaan lijden toen Troy Deeney de 1-1 maakte, maar de bezoekers toonden karakter door alsnog de zege te grijpen. Een schot van Bastian Schweinsteiger werd in de slotminuut door Deeney achter zijn eigen doelman gewerkt: 1-2.

'Na de penalty van Deeney was er niet lang meer te spelen, maar je zag de veerkracht in mijn elftal', vertelde een trotse Van Gaal aan de BBC. 'Het was geweldig, want na de tegengoal gaven we een nieuwe injectie aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten stonden we weer op voorsprong. Dat was een gevolg van onze mentaliteit.'

Memphis keerde in het uiduel met Watford terug in de basis en bekroonde zijn optreden met de openingsgoal. 'Onze vriend Memphis Depay maakte een schitterend doelpunt. Ik ben een gelukkige coach', zei Van Gaal over de 21-jarige aanvaller.