Van Gaal prijst Fosu-Mensah: 'Heeft ons drie keer gered'

Reacties

Louis van Gaal was erg tevreden over het optreden van Timothy Fosu-Mensah tegen Watford (1-0). De manager van Manchester United wees dan ook een wisselverzoek van de achttienjarige Nederlander van de hand.

Van Gaal prijst Fosu-Mensah: 'Heeft ons drie keer gered'

Fosu-Mensah, die in 2014 overkwam vanuit de jeugd van Ajax, maakte zondag in het duel met Arsenal (3-2) zijn debuut voor Manchester United en mocht woensdag tegen Watford in de basis beginnen. Met zijn eerste basisoptreden maakte hij indruk op Van Gaal. 'Ik was blij dat hij op het veld stond. Hij wilde aan het begin van de tweede helft gewisseld worden omdat hij een tik had gekregen, maar ik liet hem staan omdat hij telkens het slot op de deur was', aldus de manager op de clubsite.

Van Gaal koos voor een Nederlands centraal verdedigingsduo met Fosu-Mensah en Daley Blind. Samen hielden ze Watford-spits Odion Ighalo, die er in de competitie al veertien in schoot, van scoren af. 'Timothy heeft ons drie keer gered, met name door zijn snelheid', zegt Van Gaal. 'De jonge spelers hebben ons een enorme spirit gegeven. De kleedkamer is vol vreugde en iedereen lacht weer, dat is prachtig om te zien', glundert de 64-jarige Amsterdammer.

Door de overwinning op Watford schuift United steeds meer op richting de top vier van de Premier League. The Mancunians staan in punten inmiddels gelijk met nummer vier Manchester City, maar die ploeg heeft nog wel een duel minder gespeeld. Zondag wacht Van Gaal en zijn mannen het uitduel met West Bromwich Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.